// you're reading...

Event

5 tips till ett oslagbart första intryck

5 tips till ett oslagbart första intryck

Forbes.com publicerade för några dagar sedan en lista med 5 tips på hur du gör ett oslagbart första intryck när du träffar nya människor. Oavsett om du är på väg till ett möte med nya människor, en stor konferens eller en privat fest är dessa tips något du alltid har nytta av.

 

1. Sätt upp ett mål. Det viktigaste att tänka på för att ge ett bra första intryck är att sätta upp ett mål. Detta är särskilt viktigt innan du deltar på någon form av evenemang där du träffar många människor – ex konferenser, affärsnätverk eller privata fester. Fundera på vilken typ av människor du vill träffa och varför. Det är ett otroligt bra sätt att förbereda sig på och fungerar mycket bra när du behöver fokusera på vilken typ av energi du vill utstråla på evenemanget.

2. Tänk på dina accessoarer. Kläder, smink, smycken, klockor och skor är olika typer av accessoarer som folk definitivt tar intryck av när de gör en första bedömning av dig. Visa några av dina favoritkläder och smycken för dina vänner och fråga  vad de tänker på när de ser dem. Många män, tänker inte på att deras klocka kan säga mycket om dem. För kvinnor kan väskor, stora örhängen eller smycken kan också betyda olika saker för en person de möter för första gången. Se till att dina kläder, accessoarer, frisyr och make-up ger det intryck du vill till människor du möter för första gången.

3. Var medveten om ditt kroppsspråk. Kroppsspråket är en viktig del av ett första intryck. Allt från din hållning till hur du rör dig och vänder dig om. Att helt enkelt bara vara medveten om ditt eget kroppsspråk kan resultera i omedelbara förbättringar. Ett annat sätt är att titta på en video av dig själv när du går runt i ett rum. Titta på hur du står med fötterna, dina axlar och hur du hälsar på folk.

4. Undvik dåliga dagar. Människor som kommer till ett cocktailparty eller mingel efter en dålig dag fortsätter att ha en dålig dag. Om du är deprimerad eller på dåligt humör så kommer folk runt omkring dig att märka det på ditt ansiktsuttryck, kommentarer och kroppsspråk. Om du haft en dålig dag, stanna hemma! Eller hitta ett effektivt sätt att komma ur ditt dåliga humör. Ett tips är att träna eller titta på roliga YouTube-videor innan för få dig på ett mer socialt och bra humör.

5. Var intresserad och intressant. Om du verkligen är intresserad av att träffa människor och är öppen för att lära dig mer om vilka de är, kommer det att positivt påverka deras första intryck av dig. Vi har alla erfarenhet av att träffa någon och direkt känna att de blev hitsläpade av en bekant och bara väntar på att få åka hem. När du träffar människor för första gången, visa att du har ett genuint intresse av att veta vem de är. Detta är ofta glädjande smittsam och du kommer att ha mer intressanta diskussioner och få bättre och mer långvariga kontakter när du är intresserad för att de i sin tur blir intresserade.

Du hittar originalartikeln från Forbes.com här.

Marketingcity planerar och arrangerar B2B event från seminarium och konferens till branschträffar och galor. Branschens bästa projektmetod ger dig fler deltagare, fler leads och fler affärer! Kontakta oss idag för ett bättre event i morgon!

Capital of Scandinavia

Stockholm - The capital of Scandinavia

Säljdrivande tips – Arkiv

Kontakta oss!

Mail: david(a)marketingcity.se

Skype: marketingcity

Telefon: +46 8 53 33 49 00